Not known Facts About yumurtlama bozukluğu tedavisi
Not known Facts About yumurtlama bozukluğu tedavisi
Blog Article
Polikistik above sendromu (yumurtalık tembelliği) tespiti için genellikle en doğru ve kesin sonucu hormon ve tam kan sayımı testleri vermektedir.
Yumurta istenilen büyüklüğü geldiğinde yumurta çatlatma iğnesi yapılır ve bu iğne yapıldıktan 24-36 saat sonra eşlerin birlikte olması önerilir. Yumurtlama tedavisi sonrası cinsel birliktelik ile gebelik sağlanamamışsa ya da sperm bozukluğu mevcutsa, çatlatma iğnesi yapıldıktan 24-36 saat sonra aşılama yapılarak gebelik şansı arttırılır.
Yumurtlama düzensizliği problemi sadece gebelik istemi ile ilgili değildir. Gebelik istemi olmayan hastalarda da adet düzensizliği, tüylenme gibi problemler yumurtlama bozukluğuna bağlı meydana gelebilir.
Polikistik about sendromu tedavisi için kadın hastalıkları uzmanı ile endokrin uzmanı birlikte bir strategy çıkarabilir. Uygulanacak tedavi polikistik around sendromunu tamamen iyileştirmese de birçok semptomun ortadan kalmasına lawnımcı olur. Bu noktada kişinin bazı yaşam alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekebilir; sağlıklı beslenmesi, egzersiz yapması ve uykusuna dikkat etmesi istenebilir.
Bundan dolayı erkeğin kan östrojen düzeyinde artış olur ve kadın tipi değişiklik yaşanır. Daha sonra da östrojen kaynaklı yağlanma, diğer bazı hormonların düzeyinde de değişiklik meydana getirir.
Yumurtlama bozukluğu olması halinde yumurtlamanın düzenli hale getirilmesi veya uyarılması için doğurganlık ilaçları kullanılabilir. Doğurganlık ilaçları, yumurtlama bozukluğu olan kadınlarda tercih edilen tedavilerin başında gelmektedir.
Bu durumda, hipotalamus veya hipofiz bezleri, yumurtalıkları uyarlayan hormonları (gonadotropin salgılatıcı hormon veya gonadotropinler) yeterli miktarda salgılamaz veya salgıladığı hormonlar standard işlevlerini yerine getiremez.
Yakınma ağrı ise tekrar cerrahiden başka şans genellikle yoktur. Laparoskopik endometriosis cerrahisini takiben gebe kalamayan çiftlerin yaklaşık %50 sinde 6 ay içinde kendiliğinden gebelik oluşur. Kendiliğinden gebe kalamayanlarda ise 1 yıl bekledikten sonra tüp bebek yapılması gerekir.
Kolda ve bacaklarda uyuşma ve zayıflık olması, hareketliyken ya da dinlenirken oluşuyorsa try this out bu bölgelere kan gitmiyor olabilir.
Düzenli olarak yumurtlayabilen kadınlar genellikle korumasız cinsel ilişki yaşadvertıklarında ortalama bir yıl içinde gebe kalabilirler.
Yumurtlama zamanlarınızı düzenli kaydedin. Daha seyrek ilişki olan eşlerde ise gebelik şansını arttırmak için yumurtlama zamanını hesaplamakta fayda vardır.
Yumurtalık bozukluklarında yumurtlamanın kalitesi ve sıklığı üzerine odaklanılır. Yumurtlama bozuklukları tedavileri arasında şunlar yer alabilir:
Hormon enjeksiyonları yumurtalıkları olgun yumurtalara kadar uyarır, daha sonra find here bunlar bir embriyoloğun uzman gözetimi altında erkek partnerin spermiyle birlikte laboratuvarda çıkarılır ve döllenir. Döllenmiş embriyo daha sonra kadın partnerin rahmine transfer edilir.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Web-site adresimi bu tarayıcıya kaydet.